Liselotte Dereeper Kundalini Yoga

ASTROLOGIE

is je

GIDS

onderweg

 

Liselotte Dereeper Kundalini Yoga Logo

ASTRONIEUWS

Volle Maan in Vissen, 10/9/2022, 11u58

 

Volgend weekend is de Maan helemaal vol in het teken Vissen, net op Zaterdag op de middag.

De Maan houdt van Vissen, dat mysterieuze, emotionele en spirituele teken. Dat zorgt voor een moment van ontspanning. Even passief zijn.

Want ook al zijn we “pas half September” zeker dat velen alweer een pauze kunnen gebruiken, misschien nog 1 tegoed hebben of er graag naar terugkijken.

Deze Maan kan je dat gevoel geven, nood moment van overgave aan de stroom.  Gewoon vertrouwen, laten komen wat komt en laten gaan wat gaat.

Of toch de nood ontdekken aan zo een moment. Even duiken in spiritualiteit en fantasie weg van het alledaagse. In deze onzekere tijden vinden steeds meer mensen daar hun antwoord.

Lichamelijk werkt de Maan op je voeten en op de klieren in je hoofd die instaan voor de aanmaak van jouw gelukshormonen. Want die heb je nodig om nieuwe stappen te zetten. Los te laten en weg te wandelen wat jou niet meer dient.

Een mooi weekend om in je dromen te duiken, nodig ze uit voor je gaat slapen, lees die roman die al zo lang ligt te wachten, verdrink in je fantasiewereld, of zoek het water op, wees eventjes die zeemeermin die geniet van de golven van het leven.

Op zondag 11/9 om 10u doen we een Kundalini yoga kriya en meditatie om onszelf een moment van rust te gunnen. Jij ook ? (enkel LIVE)

 

Nieuwe Maan in Maagd, 27/08/2022, 10u16

 

Het seizoen van de Maagd is upon us !

Weer extra aandacht voor orde en opruimen, zuiverheid en gezondheid. En proberen weg te blijven van overdreven veel kritiek, op jezelf en op al de rest door de hang naar perfectionisme en smetvrees.

De Maagdenergie wil zich net als het vrouwelijke (Hey Wombsisters, you know!) veilig voelen, in haar omgeving, aangaande properheid, gezondheid, voeding, beweging enz.

Maar ook in emoties. Een Maagd die zich niet ok en veilig voelt, om wat dan ook, start HET piekeren.

En vaak is dat niet nodig, wat het gaat om pietluttigheden in plaats van de imperfecties van het leven te omarmen. Te vertrouwen op het proces, en dat niet altijd alles kan zijn zoals jij dat wil. Dat geldt voor de Maagd, maar voor ons allemaal.

Lichamelijk werkt dat uiteraard op de maag, darmen, spijsverteringsorganen die zeer gevoelig zijn voor de Maagd, en ook op de zintuigen, de Maagd voelt, ziet en ruikt al op afstand dat er iets niet ok is.

Onder deze Nieuwe Maan van 27/8 kan dat gevoel overheersen en worden we uitgedaagd om na te gaan waar we aanpassingen kunnen doorvoeren om meer innerlijke vrede, rust en aarding kunnen uitnodigen of toelaten. Hele kleine wijzigingen in gewoontes kunnen heel veel veranderen in ons gedrag.

Het is niet toevallig dat deze Nieuwe Maan komt na een seizoen van overvloed, waar veel kon en mocht, om nu weer eventjes de focus op je gezondheid en welzijn te zetten. Zonder rigide te worden, want de slimme Maagd weet dat ze alles zelf in zich heeft om compleet te zijn, maar soms denkt ze omgekeerd, en dan is het ………. miserie.

Naast die nieuwe Maan is er ook Mars, die zich settelt voor een hele tijd (8maanden) in Tweelingen. En die zit daar te duwen, van links naar rechts.  En dat kan goed zijn of slecht, Mars is oorlog maar ook zelfvertrouwen, en dat in de energie van Tweelingen, dat gaat dus op en neer.

Ook daar is de boodschap, luisteren, wat is de juiste keuze voor mezelf, waar voel ik geen angst en durf ik voor het mysterieuze kiezen ?

Wat een FUN toch he allemaal !

Zondag 28/8 10u, een heerlijke Kundalini yoga les en meditatie om eventjes stil te staan bij je Zelf, te verbinden met de Aarde en met andere dimensies.

 

Blessed New Moon !

Volle Maan in Waterman, 12/08/2022

 

Deze Maan is helemaal vol om 3u35 in de vroege ochtend. De Waterman staat voor verbinden van uit een open hart, rebelse energie en vrijheid. De Maan maakt een aspect met Saturnus, de grenzen, het geduld (of het ongeduld), en de frustratie.

Lichamelijk werkt de Maan op je ledematen en je schildklier. Dus je kan extra stijf zijn, of net extra actief, alles hangt natuurlijk af van waar deze Maan in jouw originele radix voorkomt.

Daar waar de Nieuwe Maan je steeds uitnodigt tot introspectie om eens bij je zelf te kijken wat daar leeft, richt de Volle Maan haar licht op wat collectief gebeurt. Maar ook dat is een spiegel, alles wat extern gebeurt leeft ook intern bij ons.

De Waterman heeft een extreme drang naar vrijheid, maar ook naar verbinding, dat kan contradictorisch zijn. En Saturnus laat je kijken naar je grenzen. Waar worden die overschreden of niet gerespecteerd. Door jezelf of door anderen ?
Iemand die jouw grenzen niet respecteert haar daar enkel voordeel uit omdat jij die zelf niet respecteert. Waar kan je meer grenzen stellen ?
Grenzen stellen is niet je hart sluiten, maar durven opkomen voor jezelf, voor wat je blij maakt en duidelijk maken wat je naar beneden haalt.

Ipv ongeduldig en rigide rond te lopen, eerlijk zeggen dat de muziek te luid staat  of dat je je alleen-tijd nodig hebt om op te laden en dan weer in full service te kunnen gaan wanneer de tijd rijp is.

Maar ook. Op welke grenzen ben je trots ? Want dan weet je dat de liefde niet stopt met stromen, dat je altijd kan ontvangen en geven.

Ook dat is vrijheid, emotionele vrijheid, voorbij negativiteit en met geduld. Waterman helpt helen en is meester in vormverandering. Waar kan jij dat toepassen ?

Want het kan warm worden, en niet alleen door de zon. Frustratie, ongeduld, chaos, vreemde houdingen en intense emoties. Ideaal onder de Maan zijn ademhalingsoefeningen, Waterman is een luchtteken. Dus keep on breathing ! En zeker als het zo warm in, Sitali breath, tong uitsteken, rietje vormen indien mogelijk en ademen via de tong en uit door de neus. Let it all go……….
3min, zal je verkoelen, letterlijk en figuurlijk.

 

Blessed Full Moon !

 

 

 We Live on an BLUE PLANet THAT CIRCLES AROUND A BALL OF FIRE, NEXT TO A MOON THAT MOVES SEAS

AND YOU DON’t BELIEVE IN MIRACLES ?