UITNODIGING

HER INNER
WEEKEND
Liselotte Dereeper Kundalini Yoga Logo
Liselotte Dereeper Kundalini Yoga

De level 1 opleiding met Gobinde Singh, waartoe ik nog op het nippertje werd toegelaten door Mona Ahmad, stichtster van Lighthouse Antwerpen, was het begin van mijn life-changing traject. Onmiddellijk daarna volgende ik wereldwijd verspreide Level II opleidingsmodules, waarin ik werd geschoold door Gurmukh Kaur Khalsa en Gurushabd Khalsa, later ook door Gurudass Kaur en Guru Dharam, en eventjes door Guru Jagat, Harijiwan en Gurujas. Deze opleidingen waren een ongelofelijke bron van kennis en ervaringen die ik op mijn beurt graag doorgeef aan wie graag mee op ontdekking gaat.

Door mijn gedisciplineerde yoga-beoefening leerde ik om van alle rondzwervende gedachten, de juiste te kiezen. De gedachten die passen bij mij. 

De universele mind speelt met alle frequenties. Als je trouw blijft aan jezelf, creëer je de frequentie van jouw keuze. Je ontvangt de gedachten die jouw levensvisie ondersteunen.

Deze waarheid combineer ik in mijn yogalessen met inzichten uit de astrologie. Daar ging 2 jaar avondschool opleiding aan vooraf. Astrologie geeft ons het canvas, de basis. De blanco pagina’s kunnen we dan zelf persoonlijk inkleuren.Het is een dagelijkse oefening om elke keer weer naar je hart te fluisteren “blijf open”. Mijn spirituele naam Adesh verwijst naar “het brengen van orde door middel van licht”. En dat klopt helemaal met mijn Ascendant Maagd. Mijn Zon in Schorpioen weerspiegelt dan weer mijn doortastend en mysterieuze kantje.

Liselotte Dereeper Kundalini Yoga

Over

KUNDALINI YOGA
Liselotte Dereeper Kundalini Yoga Logo

Kundalini yoga is de yoga voor het vergroten van het zelfbewustzijn. Kundalini yoga werkt zowel op lichamelijk, mentaal, en spiritueel vlak. Dat maakt het de meest complete yogavorm.

Lichamelijk: Je lichaam wordt ondersteund door je zenuwstelsel, je organen en je klieren. Zij voeden gedachten en verteren emoties. De basis is een bewuste ademhaling. Dus iedereen die ademt kan meedoen aan een Kundalini yogales.

We kunnen blijven vasthangen in vooroordelen over “niet flexibel genoeg zijn om met yoga te starten”, of we kunnen de keuze maken voorbij deze limiterende gedachte te gaan en voelen waar ons lichaam ons kan brengen. Yoga is niet moeiteloos je benen in je nek kunnen leggen, maar (de grenzen van) ons lichaam leren kennen en respecteren. Er is geen ervaring vereist. Het gaat om de ervaring van het moment.

Door het uitvoeren van zorgvuldig uitgekozen sets van oefeningen (kriya’s) zal je klierenstelsel optimaliseren, je zenuwstelsel versterken, je bloed volop gaan stromen. Door deze oefeningen te combineren met het chanten van betoverende mantras, creëer je magie. Door de mantras te chanten activeer je de zenuwbanen in de mond, focus je op de mantra en blijf je bij de les, je keert steeds terug naar je mantra wanneer je gedachten afdwalen en het zijn positieve woorden die diep indringen. Mantras zingen ontspant en laat angstgevoelens die ons overheersen los. Je wordt zo happy, dat anderen happy worden door jou!

De magie kan je dan ook meenemen en toepassen naast de mat, in je dagelijkse leven.

Mentaal: Onze geest is oneindig en creatief maar in de praktijk zijn we zeer beperkt. Of beter nog: We beperken onszelf. Er is dus een handleiding nodig om de beste versie van jezelf te worden. Op de yogamat leren we onze gedachten waarnemen, filteren en sturen, zodat wij de gedachten sturen in plaats van de gedachten ons. We vergroten onze neutrale blik op de wereld, waarin de mogelijkheden oneindig zijn.

Spiritueel: Mijn teacher Gurmukh herhaalt vaak “Where there is love, there is no fear. Where there is no fear, there is no anger”. Problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau als waar ze ontstaan zijn. Je hebt een ander inzicht nodig of inbreng van een hogere frequentie. Bij ieder gevecht, verwijt of discussie verlagen wij onze frequentie en stellen we een mooie toekomst uit. Als we alles benaderen vanuit liefde, is onze kracht eindeloos. Meditatie geeft je de structuur om je frequentie en intuïtie te verhogen. Als we samen liefdevol mediteren verhogen we niet enkel onze eigen frequentie, maar ook die van de wereld rondom ons. De informatie zit al in de eekhoorn wat het is om een eik te zijn, we moeten enkel de test passeren… We zijn allemaal spirituele wezens in een menselijk lichaam en hebben dus al alle tools in ons om onszelf te ontplooien en te ontpoppen. Het vertrouwen op onze intuïtie is daarvoor een goed begin.

Ben je er klaar voor? Wil je werken aan jezelf? Je bent heel erg welkom!

I ONCE ASKED A BIRD, HOW IS IT THAT YOU FLY IN THIS GRAVITY OF DARKNESS? SHE RESPONDED: LOVE LIFTS ME

– HAFEZ –