ROSE MEDICINE

Het begon met Rose Medicine, wat is Rose Medicine ? Wel, raar maar waar, maar als Kundalini yoga voor mij de masculine manier is om spiritualiteit te beoefenen, voelt Roos Medicine aan als de zachtere, subtielere feminine aanpak.

De Roos is een bloem die reeds duizenden jaren bestaat en gekoesterd wordt doorheen alle volkeren en tradities heen, niet alleen voor haar kleur en geur maar ook voor haar frequentie. De Roos speelt tot op vandaag in ieders leven een al dan niet bewustere rol om haar medicijn te delen.
Als je zelf eens terugdenkt heb je zeker ook al belangrijke ontmoetingen gehad met de Roos, of was de Roos zeker aanwezig bij bepalende momenten doorheen je leven(s). Maar misschien ging je er op dan op dat moment niet zo bewust mee om.

Ik ook niet, mijn jeugd was vol van rozen, hevig bloeiend in verschillende perkjes onder de kerktoren, maar het viel mij enkel op als ze er niet meer waren. Ondertussen bleef de Roos zingen, tot ik luisterde. Want de Roos heeft ons zoveel te leren en kan voor zoveel upgrades zorgen.

Een Roos is zo zacht en teer, maar weet zichzelf zo goed te beschermen. Roos Medicine leert jou ook  je grenzen te bewaken. En per kleur van de Roos kan je meegenomen worden in heling en groei op verschillende aspecten.
Je kan Roos Medicine zien als voeding, om jezelf te zuiveren, om je zenuwstelsel te verzachten, om je intuïtie te versterken en om je te helpen herINneren.


Misschien heb je praktische vragen ?

Rose Medicine is zeer zacht voor het lichaam, dus ideaal voor mensen die nog steeds vinden dat Kundalini yoga te zwaar is voor het lichaam.

We zitten/liggen op een matje(dat je zelf voorziet), je kan ook op een stoel zitten als je dat wenst (laat weten).

We werken vooral meditatief, enige bewegingen zijn soms een cirkel of vloeiende bewegingen maken met het bovenlichaam, kort een arm strekken om de Roos te ontvangen en heel soms eens een Kat/Koe. Een sensueel  dansje kan per uitzondering ook voorkomen …

Je draagt kledij waarin je je comfortabel voelt. Soms zal je iets moeten meebrengen, soms niet. Een ontmoeting met de Roos duurt ongeveer een uur en start vanuit fantasie en verbeelding en groeit naar zoveel meer.

Juni is de Rozenmaand, eerstvolgende Roos-ceremony op 22/6 om 19u.

 

Some people grumble that roses have thorns,I AM GRATEFUL THAT THORNS HAVE ROSES

 

 

– Alphonse Karr –