ROSE MEDICINE

Het begon met Rose Medicine, wat is Rose Medicine ? Wel, raar maar waar, maar als Kundalini yoga voor mij de masculine manier is om spiritualiteit te beoefenen, voelt Roos Medicine aan als de zachtere, subtielere feminine aanpak.

De Roos is een bloem die reeds duizenden jaren bestaat en gekoesterd wordt doorheen alle volkeren en tradities heen, niet alleen voor haar kleur en geur maar ook voor haar frequentie. De Roos speelt tot op vandaag in ieders leven een al dan niet bewustere rol om haar medicijn te delen.
Als je zelf eens terugdenkt heb je zeker ook al belangrijke ontmoetingen gehad met de Roos, of was de Roos zeker aanwezig bij bepalende momenten doorheen je leven(s). Maar misschien ging je er op dan op dat moment niet zo bewust mee om.

Ik ook niet, mijn jeugd was vol van rozen, hevig bloeiend in verschillende perkjes onder de kerktoren, maar het viel mij enkel op als ze er niet meer waren. Ondertussen bleef de Roos zingen, tot ik luisterde. Want de Roos heeft ons zoveel te leren en kan voor zoveel upgrades zorgen.

Een Roos is zo zacht en teer, maar weet zichzelf zo goed te beschermen. Roos Medicine leert jou ook  je grenzen te bewaken. En per kleur van de Roos kan je meegenomen worden in heling en groei op verschillende aspecten.
Je kan Roos Medicine zien als voeding, om jezelf te zuiveren, om je zenuwstelsel te verzachten, om je intuïtie te versterken en om je te helpen herINneren.

Misschien heb je praktische vragen ?

Rose Medicine is zeer zacht voor het lichaam, dus ideaal voor mensen die nog steeds vinden dat Kundalini yoga te zwaar is voor het lichaam.

We zitten/liggen op een matje(dat je zelf voorziet), je kan ook op een stoel zitten als je dat wenst (laat weten).

We werken vooral meditatief, enige bewegingen zijn soms een cirkel of vloeiende bewegingen maken met het bovenlichaam, kort een arm strekken om de Roos te ontvangen en heel soms eens een Kat/Koe. Een sensueel  dansje kan per uitzondering ook voorkomen …

Je draagt kledij waarin je je comfortabel voelt. Soms zal je iets moeten meebrengen, soms niet. Een ontmoeting met de Roos duurt ongeveer een uur en start vanuit fantasie en verbeelding en groeit naar zoveel meer.

Elke roos heeft haar unieke patroon, kleur en geur. Geen enkele roos is identiek, als je duikt in het betoverend patroon van haar bloemblaadjes zie je steeds een nieuw pad om te volgen. Elke roos is verbonden met een chakra, een spiritanimal, de heilige energie van een archetype, een element en een mysterie.

Elke roos heeft welbepaalde kenmerken die in boodschappen naar je toekomen, punten in jezelf die heling vragen. Als je openstaat om het rozenpad te bewandelen, dan nodigt ze meestal zichzelf uit om met je mee te wandelen en haar medicijn te delen.

Een welbepaalde kleur en geur lokt je meer dan anders, je ziet plots meer van die kleur rozen of je ontvangt een boeket, de roos vraagt je aandacht en het thema borrelt naar boven.

In roosceremonies wordt soms gewerkt met 1 bepaalde kleur rond 1 bepaald thema, of komt de roos zelf tevoorschijn in de kleur die dan jouw aandacht vraagt.

 

 

Ik vertel je hierbij enkele van haar gaves. Over de roos en haar medicijn …

 

De gele roos en haar medicijn

De gele roos is verbonden met de lucht en het vuur, met de energie van Artemis en je 3e chakra, je zonnevlecht.

Haar kern is plezier, zelfvertrouwen en positiviteit.  Ze helpt je om te werken met je innerlijke kracht om je lichaam te helen. Ze leert je openen en vertrouwen, om jezelf te durven vieren, ze brengt je terug naar de verantwoordelijkheid tegenover jezelf en je royale kracht. Je waarheid.

Haar spirit-animals zijn alle katachtigen, zoals de leeuw, de tijger, de panter…

 

De oranje roos en haar medicijn

De oranje roos is verbonden met de aarde en het water, met de energie van Lakshmi en je 2e  en 5e chakra, je baarmoederenergie en je keel. Durven spreken vanuit je vrouwelijkheid.

Haar kern is creativiteit, sexualiteit, dansen en kansen. Ze helpt je om terug te keren naar je innerlijke wijsheid, en de aanwezigheid van je schoonheid en sensualiteit.  Ze helpt je om te werken met kritiek, schuldgevoel en oordeel, en om overvloed toe te laten. Ze geeft je zelfvertrouwen.

Haar spirit-animals zijn de gevleugelden, zoals de vlinder en de bij.

 

De rode roos en haar medicijn

De rode roos is verbonden met de aarde en het vuur, met de energie van Marie Magdalena en je 1e 2e chakra, je wortels en je heilige tempel.

Haar kern is passie, vrouwelijkheid, vurigheid. Ze helpt je om te aarden, boosheid te kanaliseren en opnieuw zekerheid te vinden na trauma’s met mannelijke energie. Ze staat voor transformatie en terugkeren naar eenheid. Ze helpt je om te werken met je vader-lijn en activeert je bewustzijn naar een mysterieus level. De rode roos danst graag.

Haar spirit-animals zijn de slang, de raaf en de kraai.

 

De roze roos en haar medicijn

De roze roos is verbonden met het waterelement, met de energie van Kuan Yin en je hart.

Haar kern is mededogen, zelfliefde, en herkennen van je eigenwaarde. Ze helpt je om te werken met vergiffenis en je moeder-lijn. Ze leert je overgave en onvoorwaardelijke liefde.

Ze maakt je zachter, zoeter, meer empatisch en vriendelijker.

 

De witte roos en haar medicijn

De witte roos is verbonden met de lucht en het water, met de energie van moeder Maria en Isis en je 6e chakra, je 3e oog, je intuitie.

Haar kern is zuiverheid, puurheid, onschuld en herinnering. Ze helpt je om te werken met je innerlijke kind en je moeder-lijn. Ze leert je aanvaarding.

Haar spirit-animals zijn de uil, de dolfijn en de zwaan.

 

Voor de toekomst studeer ik de minder gekend rozen maar ook met een mooie boodschap, wordt vervolgd.

De blauwe roos, werkt met uitersten, polariteiten en vrouwelijke expressie naar het mannelijke toe.

De gouden roos, staat voor groei, hoger bewustzijn en dieper kijken.

De zwarte roos, doet schaduwwerk, leert grenzen stellen en heling van het innerlijke kind en het duister.

De paarse roos, jouw gave aan de wereld, jouw zielsmissie naar buiten brengen.

 

Some people grumble that roses have thorns,I AM GRATEFUL THAT THORNS HAVE ROSES

 

 

– Alphonse Karr –