Liselotte Dereeper Kundalini Yoga

SADHANA

 

                        De dagelijkse overwinning op Jezelf

 

Liselotte Dereeper Kundalini Yoga Logo

SOLSTICE SADHANA 21/6 6u15 – 8u00 LIVE/ZOOM

 

 

Misschien ben je ondertussen al een heel eind op pad in je persoonlijke groei door middel van Kundalini Yoga of een andere vorm van verbinding met je lichaam, ademhaling en zielepad. Misschien bleef het bij die kriebel of stak je alles weer in de kast voor een winterslaap van  ongekende tijd.

Maar nu we weer de lente ingaan, bevinden we ons op een cruciaal moment om gewoontes te kiezen om de transformaties die we uitgenodigd hebben te ondersteunen.

Kundalini yoga geeft je hierbij een structuur. En een grote pijler in die structuur is Sadhana.

Sadhana betekent beoefening in het Sanskriet, practice.

Practice, oefenen, wil dus zeggen regelmatig contact maken met je spirituele leven, je keer op keer weer verbinden.
Ondertussen weet je misschien ook al dat Kundalini Yoga ons uitnodigt om deze oefening in de vroege ochtend te doen, tijdens de ochtenduren, die het meest ideaal zijn om naar een meditatieve staat te reizen.

De wereld is nog stil, er is weinig afleiding, enkel de vogeltjes die opgewekt een nieuwe dag verwelkomen.
Het is het juiste moment om te concentreren op positieve intenties, duidelijk te kijken naar wat niet dient, en om je energie opnieuw te kalibreren om de dag volledig positief te beginnen vanuit je eigen waarheid, liefde en kracht.

Nieuwsgierig en klaar om ochtendtraining te verkennen?

Ik weet dat het niet voor iedereen haalbaar is om dat  elke keer opnieuw in de vroege ochtend te doen, maar nu en dan voor jezelf een momentje vinden kan wonderen doen, ook dat is practice.
En als je het samen kan doen, dan motiveer je mekaar.
Eerst vanuit je eigen coconje meditaties vervullen en je lichaam activeren, om dan te verbinden naar 1 energie en met het net van licht.
Dat klinkt nu toch wel echt als muziek in de oren om dat op Paaszondag eens te proberen ?

Je bent heel welkom om 6u15 in Jabbeke, voor het reciteren of beluisteren van Japji, beweging, ademhaling en meditatie. Deze deelname gaat niet van je beurtenkaart maar is volgens donatie.

De dag waar de Zomer begint is energetisch 1 van de hoogste van het jaar, deze zet de toon voor het volgende jaar, we doen een reeks hartopenende oefeningen.

Jij kiest zelf wat jij wil ervaren, elke keer opnieuw.

Welkom !

 

It doesn’t matter if you know everything. The question is, do you practice?