Liselotte Dereeper Kundalini Yoga

DE WOMB

is
een web

 

Liselotte Dereeper Kundalini Yoga Logo

Hello Wombsister !

DE WOMB is een WEB, in jezelf, voor jezelf, maar ook een web waar we samen deel van uitmaken, dat we samen vormen. 

Van waaruit zijn de Wombsisters ontstaan ?

Vanuit mijn programma “Soft Side” kwam naar voor dat de nood aan verbinding bij vrouwen hoog is. In een 40 dagen traject groei je naar mekaar toe, en dan groeit het vertrouwen om samen te delen en samen rituelen uit te voeren. Veel van die rituelen kunnen ook iedereen voeden, want uiteindelijk zijn we allen verbonden, ook buiten de trajecten. Een traject is maar af en toe, het is nooit de bedoeling om traject na traject te doen, na afloop is er tijd nodig voor integratie, en ook om afscheid te nemen van de persoon die je voordien was, de nieuwe persoon te verwelkomen en de stappen te zetten waarvoor je uitgenodigd bent, om te doen wat duidelijk werd. Dat wil niet zeggen dat we geen Soft Side traject meer zullen doen, maar ten vroegste in 2023.

Wat we wel zullen doen is maandelijks een sistercirkel, open for all. Dus al wie de roep voelt om deel te nemen kan deelnemen (voorlopig enkel vrouwen), waar we zullen ademhalingswerk doen, andere practices, meditatie en rituelen, minder Kundalini yoga.

Want uiteindelijk is iedereen ook steeds bezig met een persoonlijk traject, waar ondersteuning, verbinding en delen zeer helend werkt.

 

Wat is je Womb ?

Womb is net als uterus Engels voor baarmoeder. De womb is de vertaling voor wanneer de baarmoeder zwanger is. Dit hoeft niet letterlijk genomen te worden. Alle creativiteit komt uit die donkere vruchtbare plek van de vrouw. Alles wordt van daaruit geboren en naar de wereld gebracht. 

Allles ontstaat in het donker, niet in het licht. De zachte baarmoeder, de vochtige diepe aarde, in het duister van een ei, in de strak gesponnen cocon van de rups, in de rust en de stilte van de winter.

Dieren, planten, bomen en ook mensen hebben rust, stilte, alleen-tijd en duisternis nodig om leven te brengen te scheppen en te creëren, en om thuis te komen bij zichzelf. Jezelf voelen, voeden, kennen en worden, om dan te durven stralen in het Licht.

We werken dus met de scheppende energetische kracht van de baarmoeder-energie, die energie is er altijd maar wordt vaak onderdrukt of onderkend. Los van een al dan niet aanwezige baarmoeder blijft die energetische kracht supersterk aanwezig bij vrouwen. Dus alle vrouwen kunnen deelnemen aan een cirkel.

 

Wat zijn de Wombsisters ?

 

Wij vrouwen zijn zoveel wijzer en krachtiger dan we weten of ons kunnen voorstellen, en als we die kracht samenbrengen, kunnen we niet eens meer voorstellen tot wat we in staat zijn. Onze wombspaces communiceren met mekaar. En ook vooruit en achteruit in de tijd. Met de voorouders die we eren en met het nageslacht. Onze wombspaces zijn portalen voor heling, voor creatie, voor bevrijding en zelfvertrouwen.

Samen zijn en samen werken en mediteren zorgt voor meer licht in je cellen en meer heling. Eren wat was en samen stappen voorwaarts zetten.

Onze wombspace is open en wordt geactiveerd door onze eigen pijn en die van het collectief. We werken naar bevrijding toe, eren het vrouw zijn en mekaar.

DE WOMBSISTERS is geen praatbarak, daarvoor zijn andere gelegenheden, we communiceren via vibratie en frequentie. We werken met zachte lichaamsoefeningen, ademhaling en meditatie.

Nodig ? Je gerief om heel comfortabel te liggen op je matje, helemaal in jouw cocon en te ademen. Een open mind en een glimlach.

Duur ? 90 minuten

De cirkel is open, dus er is altijd ruimte voor nieuwe vrouwen : Red Sister circle 16/6 19u.

 

 

Ter info, deze cirkel kan ook ingevuld worden door sisters die ervoor klaar zijn om iets zelf iets te brengen, dus als je de vonk voelt, en het is tijd om die te delen, contacteer me. Remember, open for all ! Ik nodig hierbij al jullie talenten uit.

 

 

 the IF I could write the beginning, it wouldn’t be in the light,it would be in the dark, in a cave, in an egg
Meggan Watterson