Liselotte Dereeper Kundalini Yoga

DE WOMB

is
een web

 

Liselotte Dereeper Kundalini Yoga Logo

Wij vrouwen zijn ever-changing, een container voor zoveel verschillende delen van onszelf, die we meedragen uit vorige levens, of na welbepaalde ervaringen, waar we van dromen of wat we in de praktijk uitoefenen of zouden willen uitoefenen. Gevuld met patronen en trauma’s, schaduwen, emoties, wijsheid en creativiteit.

Daarnaast worden we constant beïnvloed door de stroom van onze hormonen, de stand van de maan en andere hemellichamen,  en de afwisseling van de activaties in onze eigen maanpunten.

De natuur van de vrouw is als een oceaan, onmetelijk diep en duister, altijd in beweging en stralend als een spiegel, schitterend in de zon, mooie meisjes lopen nooit in de schaduw 😉 wisselend tussen eb en vloed, met onverwachte stormen en onvoorspelbare golven of heerlijk kalm en helend. 

“The one thing woman has to remember
is
that whatever the time an
d situation may be,
she has to be a creative leader.”

In de Kundalini yoga wordt gezegd dat de vrouw 16x sterker is dan alle mannen. We tunen in op die kracht zodat we die kunnen ervaren en delen.

De cirkel is een zeer zachte combinatie van begeleide meditatie, ontspanning, mantra’s chanten, delen en dansen.

Verlang jij ook zo naar een nieuwe cirkel ? 21/9 19u, met wombsteam om te start van de herfst te vieren !

“Not only are you powerful, you are prestigious.
Not only are you prestigious, you are beautiful.
Not only are you beautiful, you are consciousness.
Not only are you consciousness, you are the spirit.
Not only are you the spirit, you are the security of the future,
the most bountiful beauty ever God created.
Men call it ‘woman.”

Ontstaan Wombsisters : 

Vanuit mijn programma “Soft Side” kwam naar voor dat de nood aan verbinding bij vrouwen hoog is. In een 40 dagen traject groei je naar mekaar toe, en dan groeit het vertrouwen om samen te delen en samen rituelen uit te voeren. Veel van die rituelen kunnen ook iedereen voeden, want uiteindelijk zijn we allen verbonden, ook buiten de trajecten. Een traject is maar af en toe, het is nooit de bedoeling om traject na traject te doen, na afloop is er tijd nodig voor integratie, en ook om afscheid te nemen van de persoon die je voordien was, de nieuwe persoon te verwelkomen en de stappen te zetten waarvoor je uitgenodigd bent, om te doen wat duidelijk werd. Dat wil niet zeggen dat we geen Soft Side traject meer zullen doen, maar ten vroegste in 2023.

Wat we wel zullen doen is maandelijks een sistercirkel, open for all. Dus al wie de roep voelt om deel te nemen kan deelnemen (voorlopig enkel vrouwen), waar we zullen ademhalingswerk doen, andere practices, meditatie en rituelen, minder Kundalini yoga.

Want uiteindelijk is iedereen ook steeds bezig met een persoonlijk traject, waar ondersteuning, verbinding en delen zeer helend werkt.

 

Wat is je Womb ?

Womb is net als uterus Engels voor baarmoeder. De womb is de vertaling voor wanneer de baarmoeder zwanger is. Dit hoeft niet letterlijk genomen te worden. Alle creativiteit komt uit die donkere vruchtbare plek van de vrouw. Alles wordt van daaruit geboren en naar de wereld gebracht. 

Allles ontstaat in het donker, niet in het licht. De zachte baarmoeder, de vochtige diepe aarde, in het duister van een ei, in de strak gesponnen cocon van de rups, in de rust en de stilte van de winter.

Dieren, planten, bomen en ook mensen hebben rust, stilte, alleen-tijd en duisternis nodig om leven te brengen te scheppen en te creëren, en om thuis te komen bij zichzelf. Jezelf voelen, voeden, kennen en worden, om dan te durven stralen in het Licht.

We werken dus met de scheppende energetische kracht van de baarmoeder-energie, die energie is er altijd maar wordt vaak onderdrukt of onderkend. Los van een al dan niet aanwezige baarmoeder blijft die energetische kracht supersterk aanwezig bij vrouwen. Dus alle vrouwen kunnen deelnemen aan een cirkel.

 

 

 

 IF I could write the beginning, it wouldn’t be in the light,it would be in the dark, in a cave, in an egg
Meggan Watterson